Kies je recycle-strategie
Ga je jouw tuintegels een groener tweede leven geven, dan is een recycle-strategie wel zo handig. Houd bijvoorbeeld rekening met je tuinwensen, de hoeveelheid tegels die je overhoudt en de planten die je wilt gaan planten of stekken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Om keuzestress te voorkomen helpen we je graag op weg met de onderstaande 3 voorbeelden.
Speels tegel- en plantpatroon
Houd jij wel van een strategisch spelletje? Leg je (gewipte) tuintegels dan eens in een dam-patroon (2x2). Of ga voor boter, kaas en eieren en leg 9 tegels bij elkaar (3x3). Heb je je patroon gekozen, dan omgeef je de tegels natuurlijk met je favoriete groene vrienden. In onderstaand voorbeeld kozen we onder andere voor tijm, primetvuur en aardbeienplant. Die planten zien er niet alleen aantrekkelijk uit, je plukt er ook nog eens de vruchten, kruiden en groenten van!
Wabi-sabi tuinpad
Heb je verschillende vormen of kleuren tegels over? Zijn er tegels gebroken? Of zijn je tegels op een andere manier imperfect? Perfect, want daar kun je een mooi Wabi Sabi* tuinpad van maken. In onderstaand voorbeeld gebruikten we mandevilla, slaapkamergeluk, kruipend zenegroen en portaluka.
Toffe tegelbank
Kan jouw tuin wel een zitje gebruiken en heb je genoeg tegels over? Stapel de tegels dan op elkaar in de vorm van een tuinbank en breng een laagje cementlijm aan tussen de tegels om de bank steviger te maken. Houd bovenop en rondom de bank genoeg ruimte vrij voor planten, zoals eucalyptus, viooltjes, vetkruid, corokia, lampenpoetsersgras en blauw schapengras. Zo tover je jouw grauwe tegelbank om tot een groene eyecatcher waar je het hele jaar door van geniet. Je kunt een buitenbank natuurlijk ook maken van hout, zoals we hier deden.
Meer groene inspiratie
Heb je de smaak te pakken en kun je nog wat meer groene inspiratie gebruiken? Ontdek hoe je zorgt voor een goed humeur vanaf je voordeur, hoe je op onverwachtse plekken kunt vergroenen en een grauw balkon omtovert tot een groene oase. Voor nog meer inspiratie volg je ons op Facebook, Pinterest en Instagram.
*Wabi Sabi staat voor de schoonheid van onvolmaaktheid en vergankelijkheid. Deze stroming kenmerkt zich door asymmetrische patronen en verschillende structuren en vormen.