Dit heb je nodig voor 8 personen
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 250 g amandelspijs
- 50 g roomboter
- 1 ei
- 800 g roodfruit (frambozen, bramen, blauwe bessen, rode bessen, aardbeien)
- Optioneel: handje verveine blaadjes (citroenverbena)
- Poedersuiker
- 200 ml crème fraîche
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180° C. Maal het amandelspijs samen met roomboter en ei tot een glad mengsel in de keukenmachine. Rol één verpakking bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd de andere rol in lange banen en verdeel over de randen van het uitgerolde stuk deeg. Voorzie de binnenzijde van de taart met een vork van gaatjes. Verdeel het spijsmengsel over de binnenzijde van de taart en bak het geheel 20 minuten in de oven.
Laat de taart afkoelen en bedek volledig met het rode fruit. Voeg de blaadjes verveine (citroenverbena) toe en bestuif met wat poedersuiker. Serveer de taart met crème fraîche.
meer zomerse inspiratie
Genieten van nog meer zomerse inspiratie? Ontdek dan eens hoe je jouw kantoor in no-time omtovert tot buitenkantoor, of blijf nog even in de keuken voor deze overheerlijke borrelplank met kruiden uit je eigen tuin. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook.
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.