Dit heb je nodig
- Verschillende zachte kazen (zoals brie en geitenkaas)
- Eetbare bloemen en kruiden zoals salie, tijm en basilicum*
- Geitenkaasrolletje met bloemen en kruiden*
- Verschillende soorten crackers
- Edamame dip
- Noten assorti
- Vijgen, artisjok, sinaasappel, passievrucht, snoeppaprika, dadels
Zo maak je het
Begin met een grote plank uit je collectie. Kies een mooie plek uit voor de taart gemaakt uit vier lagen kazen. Als een echte patissier maak je de kaastaart af met eetbare bloemen, zoals violen en rozenblaadjes. Hieromheen bouw je uit met al het andere lekkers. Zet de crackers tegen de tapasschaaltjes met edamamedip en zwart sesamzaad zodat ze niet wegglijden. Om de rand van de plank leg je items neer die makkelijk te pakken zijn: dadels, sinaasappels, paprika’s. Meer naar het midden toe de items die wat losser liggen zoals de noten, dadels en kruiden zoals salie, tijm en dille. Vergeet niet de lepeltjes, mesjes en kleine bordjes. Bon appétit!
meer zomerse inspiratie
Toe aan meer zomerse inspiratie? Zet de zomer op tafel met deze decoratietips, of ga eens aan de slag met een mini-vijver voor maximale waterpret. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Facebook, Instagram en Pinterest.
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.