Een frisse zomerse salade
Deze zomerse salade kun je in een handomdraai maken, is rijk aan smaak en ziet er bovendien zeer fotogeniek uit!
Dit heb je nodig:
- Sla of verse spinazie (uit eigen tuin of van de supermarkt)
- Eetbare Oost-Indische kers, viooltjes of rozenblaadjes*
- Kruiden naar eigen inzicht zoals basilicum, tijm of rozemarijn
- Fetakaas
- Sap van een halve citroen (uit eigen tuin of van de supermarkt)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Aan de slag
Was de sla, kruiden en bloemen. Laat de bloemen uitlekken op een stuk keukenpapier zo blijven ze mooi. Maak je eigen dressing of besprenkel de sla met olijfolie en citroen. Voeg de fetakaas en kruiden toe en maak het geheel af met de prachtig gekleurde bloemen.
Eet smakelijk!
* Dan nog even dit
Eetbare bloemen zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De planten en (snij)bloemen die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.