Dit heb je nodig
- Ronde rijstvelbladeren
- Komkommer in smalle reepjes
- Wortel in smalle reepjes
- Rode peper in smalle reepjes
- Glasnoedels
- Koriander
- Munt
- Taugé
- Tempeh
- Little gem
- Sesamzaadjes
- Halve citroen
- Eetbare bloemen* bijvoorbeeld begonia, viooltje of orchidee
Zo maak je het
Stap 1:
Zorg ervoor dat alle voorbereidingen zijn getroffen om te kunnen gaan rollen. De komkommer, wortel, rode peper in smalle reepjes gesneden. De koriander en munt fijngehakt. De glasnoedels klaargemaakt volgens de instructies op de verpakking, de sesamzaadjes licht gebruind in de koekenpan en de tempeh op smaak gebakken.
Stap 2:
Nu kan het echte werk beginnen. Wel een rond rijstvelblad in heet water. Plaats deze op een schoon blad om te vullen. Gebruik een blaadje little gem als basis en plaats hierop in de lengte een kleine hoeveelheid van alle ingrediënten: komkommer, wortel, rode peper, glasnoedels, taugé, tempeh, koriander en munt. Als laatste ingrediënt 2-3 eetbare bloemen. Begonia geeft bijvoorbeeld een heerlijk pittig zuurtje aan je rolletjes. Top de zomerrol af met sesamzaadjes en besprenkel met citroen.
Stap 3:
Met de juiste roltechniek kun je enorm veel kwijt in je zomerrol, maar blijft deze stevig. Ook na het dippen in de saus. Sla eerst de ene brede flap terug en vouw de zijkanten naar binnen. Als het goed is merk je nu al dat de rol goed blijft dichtplakken. Houd stevig vast aan de zijkant en sla de andere brede flap zo strak mogelijk terug in een rollende beweging.
Serveer de zomerrolletjes met een pittige pindasaus of teriyake. Dippen maar!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een plant of (snij)bloem, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.