Dit heb je nodig
- Keukenmixer
- Bakpapier
- Deegroller met plant en/of bloempatroon of maak een afruk met een echte plant*
Droge ingrediënten
- 200 gram (volkoren)bloem
- 100 gram rietsuiker
- 90 gram basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1/4 tl zout
Natte ingrediënten
- 240 gram pindakaas 100% pinda
- 110 gram margarine vegan & palmolievrij
- 60 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille aroma
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten en mix apart daarvan de natte ingrediënten goed door elkaar (gebruik een mixer). Voeg de twee mixen samen en kneed het samen tot een goed deeg.
Maak ongeveer 12 balletjes voor heerlijke, dikke koekjes. Leg ze op een vel bakpapier en rol met deegroller met plant patroon over het deeg. Bak ze in 15 – 20 minuten lichtbruin en stevig. Vergeet de koekjes niet vijf minuten te laten afkoelen voordat je je tanden erin zet!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.
MEER INSPIRATIE
Geïnspireerd geraakt en kun je wel wat meer inspiratie voor heerlijke lekkernijen gebruiken? Bekijk dan dit artikel over de eetbare tuin, of ontdek heerlijke recepten met zelfverbouwde en -geplukte ingrediënten! En wat dacht je van deze focaccia met rozemarijn, tijm en eetbare bloemen? Voor nog meer inspiratie, tips en tricks volg je ons op Instagram, Facebook en Pinterest.