Dit heb je nodig voor 4 personen
-
600 ml. versgeperst komkommer
-
sap 2 limoenen
-
4 theelepels honing
-
snuf cayennepeper
-
2 eetlepels witte wijnazijn
-
2 stengels bleekselderij
-
Extra nodig: een sapcentrifuge
Zo maak je het
Stap 1. Schil de komkommer en de bleekselderij en doe dit door de sapcentrifuge. Voeg aan het sap de azijn, honing en limoensap toe. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Stap 2. Zet in de vriezer in een platte schaal en rasp er iedere 15 minuten met een vork doorheen. Garneer met wat munt om de frisheid van de granité naar boven te brengen.
Door de frisse zuren, neutraliseer je al met 3 happen van de ijskoude granité je smaakpapillen en kun je optimaal genieten van de volgende gang.
Jonathan over de komkommergranité
Leuke tip: “serveer de granité na de borrel of als tussengerecht voor het dessert.”
Grani-tic: “maak van de komkommergranité een mooi aperitief door een paar lepels in een glas te doen en er een scheutje gin of wodka aan toe te voegen.”
Bekijk ook de andere drie recepten
Smaakt dit gerecht naar meer? Bekijk ook de andere drie recepten die Mooiwatplantendoen.nl in samenwerking met Jonathan Karpathios maakte: gazpacho, paprika carpaccio, spicy ice-tea.
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen en planten van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.