Dit heb je nodig voor 4 personen
-
fleur de sel
-
20-30 begoniabloemen* + 5-6 extra bloemen voor het zout
-
1 ei
-
100 ml ijskoud koolzuurhoudend water (of iets meer)
-
100 g bloem
-
2 el maïzena
-
1 tl bakpoeder
-
rasp van 1 (bio)citroen
-
10 takjes dille fijngesneden
-
zonnebloemolie om in te frituren
Zo maak je het
Stamp de fleur de sel met de 5-6 extra bloemen fijn en laat het zout een beetje drogen. Start hierna met het beslag. Klop het ei los en mix het ijskoude bruiswater erdoor.
Zeef de bloem, maïzena en het bakpoeder boven een kom en voeg dat al kloppend toe aan het koude eimengsel. Roer er wat zout, het citroenrasp en de dille door.
Verhit de olie tot 180°C. Haal de begoniabloemen voorzichtig door het beslag. Frituur er vijf of zes tegelijk goudbruin en laat uitlekken op wat keukenpapier. Bestrooi ze met begoniazout en serveer met een heerlijke aperitief. Een cocktail met begonia bijvoorbeeld!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.