Dit heb je nodig voor 1 begoniacocktail met sinaasappelwodka
-
stukje schil van (bio)sinaasappelschil
-
50 ml wodka
-
100 g suiker
-
1 el gedroogde munt
-
rasp en sap van 1 (bio)limoen
-
10-15 roze of rode begoniabloemen*
-
30 ml sinaasappellikeur
-
ijskoud koolzuurhoudend water
Zo maak je het
Doe de sinaasappelschil in de wodka en laat 1 uur, maar liever een paar dagen, staan.
Verwarm de suiker met 200 ml water in een steelpan en voeg de munt, limoenrasp en -sap toe. Laat op laag vuur in 15 minuten zacht inkoken tot een siroop en zeef deze. Snijd de bloemen fijn, voeg toe aan de siroop en pureer grof zodat de siroop roze wordt. Optioneel kun je de siroop zeven.
Schenk 20 ml (± 11⁄4 el) siroop, of meer als je dat lekker vindt, in een groot cocktailglas. Voeg de likeur en wodka toe en vul aan met bruiswater. Bewaar de rest van de siroop voor latere cocktails.
Dit heb je nodig voor de limonade
-
150 gram suiker
-
150 ml water
-
100 gram begoniabloemen
-
2 citroenen
-
Optioneel: bruiswater
Zo maak je het
Kook 150 g suiker met 150 ml water tot alle suiker is opgelost. Stamp de begoniabloemen fijn en meng door de suikersiroop. Laat volledig afkoelen. Meng het goedje hierna met het sap van twee citroenen en zet tot gebruik in de koeling. Optioneel kun je bruiswater toevoegen.
De begonialimonade en –cocktail maak je af met de mooie DIY begoniaroerstaafjes. Ernaast serveer je een kleine begoniabeignet, een zomerse zeebaars of een taart onder een deken van begoniablaadjes om je vingers bij af te likken.
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.