Zo maak en gebruik je begoniazout
Eigenlijk heel simpel: stamp wat fleur de sel met 5-6 begoniabloemen* fijn en laat het zout een beetje drogen. Het mooi gekleurde begoniazout heeft een smakelijke mix van zuur en zout. Dat complementeert de begoniarecepten die je vandaag serveert, maar is evengoed mooi en lekker op roomboter en in olijfolie.
Een bord op een bedje van bloemen
Zo’n zomers gerecht met tonen van begonia verdient een bijzondere aankleding. Zet twee verschillende maten borden op elkaar en vul de rand met een paar zomerbloeiers. Zoals bijvoorbeeld ridderspoor, oleander en gloriosa. Je kunt verschillende bloemen combineren of kiezen voor een mono styling.
Kijk verder dan je bord lang is
Klaar? Neem plaats aan tafel en laat je ogen rustig gaan over de tafel. Kun je elkaar allemaal goed in de ogen aankijken of wordt het zicht geblokkeerd door een te extravagant zomerboeket? Houdt de styling op buiten het bord of is het thema van vandaag doorgetrokken in alle elementen? Grote kans dat je nog iets ontdekt wat je kunt perfectioneren. Dan hoef je straks alleen nog maar te genieten van een heerlijk samenzijn.
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.