Benodigdheden
- Twee blikken of flexibele plastic vormen. De een wat groter dan de ander (je hebt minimaal 1,5 cm ruimte tussen de twee vormen nodig om het glas te maken). Als je voor blik kiest, gebruik dan een blik dat open is gemaakt met een blikopener. Een blikopener maakt namelijk een mooie opening waar het ijs makkelijk langs kan. Gebruik geen vormen van glas, want water zet uit als het bevriest.
- Maiskorrels, suiker of zout
- Satéprikker
- Eetbare (dus geen giftige!) bloemen. Wij gebruikten hier paarse viooltjes en violier
- Takjes rozemarijn
- Vermout bianco
- Sodawater
- Citroen
Zo maak je een ijsglas met bloemen en planten
Stap 1
Giet water in het grote blik en hang het kleine blik erin.
Stap 2
Verzwaar het kleine blik met maiskorrels, zout of suiker (of iets anders wat niet bevriest).
Stap 3
Schuif de eetbare bloemen en kruiden in het water en schik ze met de satéprikker.
Stap 4
Plak tape over het kleine blik en zet het vast aan de binnenrand van het grote blik. Zo blijft alles straks op zijn plek.
Stap 5
Zet het bijna-glas minimaal 4 uur in de vriezer.
Stap 6
Eenmaal bevroren houd je de buitenkant van het grote blik even onder de koude kraan. Helemaal rondom. Zo komt je ijsglas los. Gewoon even wachten tot het buitenste laagje gesmolten is kan uiteraard ook.
Stap 7
Het kleine blik pak je, als het goed is, zonder moeite uit het ijsglas.
Stap 8
Schenk vermout en soda in je glas en maak het af met ijsklontjes en citroen.
Cheers!